Hlavní obsah

Strýc zneužíval devítiletou neteř, matka dívky ho nachytala. Dostal čtyři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Jihlava

Svoji teprve devítiletou neteř si vyhlédl k ukojení svých choutek její strýc. Dívku nutil, aby ho uspokojovala ve vaně a další praktiky po ní žádal v posteli v dětském pokoji. Justice jeho počínání ohodnotila jako pohlavní zneužití a uložila muži trest čtyř let vězení. Dívce také musí zaplatit 300 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak už to nezřídka u podobných případů bývá, odhalení zvrhlíka vedlo k rapidnímu zhoršení vztahů v celé rodině. Zatímco rodiče a teta dívky se postavili na její stranu, další členové rodiny a zejména dívčina babička z celé situace vinila právě svou vnučku. Plyne to z rozsudku, který mají Novinky k dispozici.

Strýc dívku zneužíval při koupání a nerozpakoval se ji obtěžovat i v dětském pokojíčku, kde s ní spal na spodní části palandy, zatímco nad nimi spala dívčina matka. V průběhu noci po neteři požadoval různé praktiky a neodradilo ho ani to, když dívka uhýbala a odmítala mu být po vůli.

Podezřelý šramot nakonec probudil dívčinu matku, která zaslechla slova: „Vidíš, už to mohlo být dávno za námi.“ Matka vstala a našla dceru, jak leží se strýcem v posteli a má stažené kalhotky.

Každá pátá žena v Česku zažila znásilnění

Domácí

Nebyl důvod, aby si vymýšlela

Muže potrestal okresní soud v Jihlavě, on ale svou vinu odmítal a podal odvolání k brněnskému krajskému soudu. „Množství nepřímých důkazů vytváří natolik závažné pochybnosti o pravdivosti svědectví poškozené, že tyto důkazy měly přivést soud k závěru o nevině. Pokud spal s nezletilou ve stejné posteli, tak není překvapující, že by na posteli, nebo dokonce i na jejím oblečení byly jeho stopy,“ tvrdil v odvolání.

Odvolání podalo i státní zastupitelství, které požadovalo přísnější trest. Senát brněnského soudu ale nenašel důvod k zásahu.

„Soud nevidí žádný důvod, proč by si poškozená celé toto jednání vymyslela a obžalovaného křivě obvinila. Jako důvodné soud neshledal ani argumenty obžalovaného, že jeho genetický materiál se dostal na spodní prádlo poškozené, a to na rub i líc kalhotek, pouze tím, že obžalovaný ležel ve stejné posteli jako poškozená,“ konstatovali soudci.

Soudci nenašli důvod měnit trest, ani co se týče odškodnění. „Poškozená měla k obžalovanému pozitivní vztah a důvěru, čehož zneužil a dopustil se vůči ní jednání, jemuž se ani neuměla bránit. Jeho jednání určitě mělo vliv na mravní a duševní vývoj nezletilé, o čemž soud nemá žádné pochybnosti. Nelze také přehlédnout negativní vliv jednání obžalovaného na vztahy v širší rodině,“ dodali soudci.

Mladíkovi z Ukrajiny hrozí za znásilnění a pokus o vraždu školačky z Plzně doživotí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám