Hlavní obsah

Mladíkovi z Ukrajiny hrozí za znásilnění a pokus o vraždu školačky z Plzně doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až doživotí může dostat 19letý mladík z Ukrajiny, který měl loni v srpnu znásilnit o čtyři roky mladší známou a pak se ji brutálním způsobem pokusit zabít. Školačka si zachránila život tím, že předstírala smrt. Cizince čeká v brzké době soud.

Podezřelého mladíka vzal soud do vazby Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

„Ve středu jsem podal na obviněného obžalobu za trestné činy znásilnění a pokusu vraždy, za které může soud uložit i výjimečný trest,“ řekl Novinkám státní zástupce Jiří Richtr.

K události podle spisu došlo v městské části Doubravka. „Podle zatím zjištěných skutečností vylákal dnes obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil jí ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí,“ uvedla k případu již dříve policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Oběť měl zabalit do pytle

Oběť pak podle spisu zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. „Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostat z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta nás okamžitě o případu informovala,“ doplnila Raindlová.

Mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová uvedla, že zdravotníci ošetřili a převezli do nemocnice mladou dívku se zraněními po fyzickém útoku. „Byla ale při vědomí,“ dodala Svobodová.

Lidé svolávají do Plzně protest, patnáctiletou dívku znásilnil Ukrajinec

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám