Hlavní obsah

Strážníci na přehradě v Brně trénovali pomoc tonoucímu, zachránili neplavce v nesnázích

– Brno
Novinky, kub

Záchranářské cvičení na přehradě v Brně se pro strážníky rázem změnilo ve skutečný boj o život tonoucího. Při nácviku modelových situací a technik, jak vytahovat lidi z vody, strážníci zahlédli člověka, kterému se nedařilo zůstat nad hladinou a volal o pomoc.

Foto: Mapy.cz

Brněnská přehrada, přístaviště Rokle

Článek

Cvičení poříční jednotky městské policie zaměřené na vytahování tonoucích z vody bylo ve čtvrtek odpoledne na brněnské přehradě v plném proudu, když strážníci zahlédli člověka, který se opravdu topil.

„V blízkosti Rokle uviděli člověka, který se nedokázal udržet nad hladinou, volal o pomoc a bezradně máchal rukama,” sdělil v pátek mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci hlídali 14letou dívku v Brně, aby se neudusila zvratky. Dala si vodku a marihuanu

Krimi

„Posádka motorového člunu se k němu proto bleskově přesunula, jeden ze strážníků vyskočil a držel muže hlavou nad vodou. Ostatní potom tonoucího vytáhli na palubu," upřesnil mluvčí.

Když 34letý muž bojoval ve vodě o život, několikrát ji také vdechl. Stěžoval si pak na bolest hlavy a malátnost, také se mu těžko dýchalo a brněly jej ruce.

Muž odpálil v noci v centru Brna ohňostroj. Strážníci ho po „čau” zmizet nenechali

Krimi

Strážníkům vysvětlil, že je neplavec a spadl do vody z paddleboardu, když se mu zatočila hlava.

Muž se na Štědrý den zřítil v Brně ze srázu, do prvního svátku sténal v křoví

Krimi

„Posádka druhého člunu už mezitím informovala operační středisko městské policie a požádala o bezodkladný příjezd záchranné služby. Strážníci do té doby hlídali mužův stav a zdravotníci ho po ošetření odvezli do nemocnice," dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám