Hlavní obsah

Stav policisty, který se zranil při nehodě hybridního BMW, se zlepšuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Zdravotní stav vážně zraněného policisty, jenž boural s policejním hybridem BMW i8, v němž seděl i zástupce šéfa hradního protokolu, se zlepšil. Při nehodě se zranil policista a zástupce vedoucího hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

 
Článek

"Ředitel krajské policie Leoš Tržil se průběžně zajímá o stav policisty i druhého zraněného a máme informace o tom, že došlo ke zlepšení. Je v kontaktu také s rodinou policisty," řekla Právu mluvčí policie Štěpánka Komárová.

ČT24 na Twitteru uvedla, že policistu lékaři probudili z umělého spánku a muž sám dýchá. Mluvčí bohunické fakultní nemocnice Beatrix Křížová ale konstatovala, že informace o pacientech nemocnice sdělovat nemůže.

Vůz za čtyři milióny korun sjel do potoka v Brně-Chrlicích v pondělí poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. S policistou jel ve voze zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který si zlomil dva obratle. Policista byl po nehodě v umělém spánku.

Foto: Novinky

BMW i8

Zatímco některá média uvedla, že v době nehody seděl za volantem Kruliš, prezident Zeman i ředitel krajské policie Leoš Tržil shodně tvrdí, že vůz řídil policista, jehož měla postihnout náhlá zdravotní indispozice. Kvůli ní došlo k nehodě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na snímku je místo nehody v Brně-Chrlicích

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů, která ale jednotlivé kroky nechce komentovat.

Auto havarovalo jen pár set metrů od sídla dálniční policie Brno-Chrlice, kde má BMW i svoji „domovskou“ garáž. Hybrid má kvůli vyšetřování inspekce, a tak jej zatím neviděl mechanik společnosti BMW, proto nebyla vyčíslena škoda. Auto je pojištěné. Firma ho zapůjčila na šest měsíců nebo do ujetí 20 000 kilometrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám