Hlavní obsah

Policie převzala luxusní BMW, bude s ním hlídkovat na dálnici

Novinky, jap

Luxusní hybrid BMW i8 si ve středu odpoledne převzala od společnosti Invelt česká policie. Sporťák, který mají policisté dočasně zapůjčený, bude hlídat jihomoravské dálnice.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

 
Článek

Automobil v hodnotě přibližně 4 miliónů korun si převzal ředitel jihomoravské krajské policie Leoš Tržil. Vůz podle něj poputuje na jedno z jihomoravských dálničních oddělení, kde bude sloužit jako běžný hlídkový vůz, tedy například na dálnici D1.

Automobil je schopen jezdit jak na elektropohon, tak na benzín. „Na elektropohon je vozidlo schopno ujet přibližně 25 kilometrů, poté se automaticky přepne na benzín," uvedla manažerka BMW Jana Dvořáková. Vozidlo je podle ní velmi rychlé a obratné.

Sloužit by mělo BMW půl roku, poté ho budou muset policisté vrátit. „Jedná se o zápůjčku zdarma, a to na dobu půl roku, případně na ujetí 20 tisíc kilometrů,” doplnila Dvořáková.

Kromě tohoto luxusního vozu si policie od společnosti Invelt převzala ještě jízdní elektrokolo. Již před několika týdny pak policie od stejné společnosti převzala k půlročnímu testování tři elektromobily BMW i3, které jezdí na místních odděleních v Praze.

Foto: BMW Česká republika

Flotila elektrických BMW i3 pro českou policii

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám