Hlavní obsah

Vypůjčené luxusní policejní BMW je nabourané. Řidič měl kolaps

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Luxusní vozidlo, hybrid BMW i8, které si jihomoravská policie převzala počátkem května od společnosti Invelt, je nabourané. Podle informací Práva za jeho volantem zkolaboval kvůli náhlé srdeční příhodě policista, což údajně byla hlavní příčina kolize.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu jen potvrdit, že se v noci na dnešek stala na Brněnsku nehoda policejního vozidla. Řidič je ve vážném stavu,“ uvedla jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Podle prvotních informací měl být řidič v pořádku.

Podle ní měl policista náhlé vážné zdravotní potíže, přestal ovládat auto a narazil do stromu. „Bližší okolnosti této havárie nyní zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod, proto v tuto chvíli nemůžeme sdělovat žádné další podrobnosti,” konstatovala Komárová.

Neupřesnila ani, kde přesně se kolize stala a jaký je rozsah škod na vozidle. Ty budou podle ní teprve vyčísleny. Neví se ani, nakolik je vlastně hybridní vozidlo v současné době pojízdné. Zraněn byl i spolujezdec.

Auto budou muset vrátit

Auto patří k chloubám české policie. Jeho cena se pohybuje okolo čtyř miliónů korun. Jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil při jeho přebírání uvedl, že poputuje na jedno z dálničních oddělení v regionu, kde bude sloužit jako běžný hlídkový vůz.

Automobil je schopen jezdit jak na elektropohon, tak na benzín. „Na elektropohon je vozidlo schopno ujet přibližně 25 kilometrů, poté se automaticky přepne na benzín," uvedla manažerka BMW Jana Dvořáková.

Foto, video, informace

Máte informace o tomto případu, popřípadě fotografie nebo video z místa? Vyplatíme vám honorář. Kontaktujte nás na redakce@novinky.cz.

Vozidlo je podle ní velmi rychlé a obratné. BMW by mělo sloužit půl roku, poté ho budou muset policisté vrátit. „Jedná se o zápůjčku zdarma, a to na dobu půl roku, případně na ujetí 20 tisíc kilometrů,” doplnila Dvořáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám