Hlavní obsah

Sousedovi narazil autem do plotu, ten je před soudem kvůli zlomení čelisti

Když ráno vyjížděl od domu, dostal na zledovatělé vozovce smyk a narazil do plotu patřícího sousedovi. Ten vyběhl ven a řidiči podle obžaloby zlomil pěstí čelist. Za ublížení na zdraví stanul Václav Kubík (66) ve čtvrtek před Okresním soudem Plzeň-jih. Vinu popírá s tím, že se o osm let mladšího muže ani nedotkl.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Václav Kubík (vlevo) u Okresního soudu Plzeň-jih

Článek

Incident se odehrál předloni v lednu v Žinkovech na jižním Plzeňsku. Šofér Roman Pišťáček tvrdí, že poté, co vylezl z vozidla, jej Kubík napadl pěstmi.

„Když jsem při vyjíždění od domu přejel hroudu nahrnutého sněhu, vozidlo se stalo neovladatelným. Přední částí jsem narazil do podezdívky plotu a pak se o něj šoupal ještě asi 20 metrů, než se auto zastavilo o betonovou skruž,“ vypovídal Pišťáček, co předcházelo samotnému konfliktu.

Po nehodě vylezl z vozidla, sedl si na bobek, aby zkontroloval, co všechno má poničené.

Konflikt mezi pejskaři v Plzni skončil zlomenou čelistí a klíční kostí

Krimi

„Jakmile jsem se zvedl, stál už soused u mě a nadával mi do čů… Koukal jsem na něj jako blázen a řekl mu, že jsem dostal smyk. On mně dal rovnou dvě rány pěstí do obličeje, až se mi úplně zatmělo v hlavě. Třetí ranou mě srazil na zem,“ popisoval poškozený dramatické okamžiky s tím, že volal záchranku a s autem vycouval zpět ke svému domu, kde čekal na sanitku.

S jinou verzí ale přišel obžalovaný důchodce. Děj popsal stejně až do jejich vzájemné konfrontace.

„Slyšel jsme z venku ránu, tak vyjdu z domu a vidím sousedovo auto zapasované do skruže, která slouží jako venkovní květináč. Vystoupil z auta a já mu říkám, co dělá. Třikrát mi opakoval slovo smyk, víc jsem z něho nedostal. Ptal jsem se ho ještě, jestli není opilej. Na to neodpověděl, vlezl zpátky do auta a vycouval před svůj dům,“ tvrdil před soudem Kubík.

Sousedovo zranění vysvětlil tím, že si ho mohl způsobit při nehodě.

„Viděl jsem jen, jak je zmatený. Je epileptik, myslel jsem, že měl možná záchvat a někde se mohl hlavou o něco udeřit,“ prohlásil Kubík.

Na otázku soudkyně, co si myslí o tom, proč soused mluví o napadení, uvedl, že by mohlo jít o pomstu. „Možná si tím se mnou chtěl vyrovnat účty, protože asi měsíc předtím mě napadl jeho syn,“ uvedl Kubík.

Během soudního jednání vyšlo také najevo, že oba muži mají mezi sebou dlouholeté spory a jeden na druhého podávají různá oznámení. Kubík tvrdí, že je to kvůli chování sousedovy manželky, Pišťáček zase hovoří o tom, že mu Kubík závidí nový barák.

Soudní znalec Hynek Řehulka se přiklonil k tomu, že zranění Pišťáčka odpovídají aktivnímu násilí a jiná možnost jeho vzniku není příliš pravděpodobná.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Policista přerazil vojákovi čelist, dostal roční podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám