Hlavní obsah

Sníh komplikoval dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Páteční dopravu na řadě míst komplikovalo sněžení. Hasiče, policisty a záchranáře zaměstnávala řada dopravních nehod. Kvůli úklidu sněhu z dráhy nabírala zpoždění letadla na pražském letišti. Meteorologové vydali v souvislosti s počasím výstrahu, problémy lze čekat po celý víkend.

Nehoda na okraji PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Sníh skoro po celý den padal v Praze a středních Čechách. Problémy kvůli sněhu měli i na pražském letišti. Na serveru flightradar24 bylo možné sledovat spoje, jak krouží severně od Prahy.

„Ke zpoždění dochází, jsou to nižší desítky minut,“ sdělila v pátek večer Novinkám mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. „Sněží, tak to musíme uklidit,“ konstatovala s tím, že letiště dopředu na možné potíže kvůli počasí upozorňovalo.

Rozruch na letišti v Praze. Přistávalo letadlo, které hlásilo problém s pneumatikou

Krimi

Zasněžené ruzyňské letištěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Problémy měli i řidiči. V pátek odpoledne se na zasněžené silnici v ulici Do Horoměřic na okraji Prahy srazila dvě osobní auta. Přivolaní záchranáři ošetřili a následně převezli do nemocnice ženu a dítě. Oba utrpěli lehčí zranění. Na místě zasahovali také hasiči a policisté.

Sníh ovlivnil také provoz autobusových linek. Nesjízdné silnice omezily provoz spojů 309, 313, 323, 335, 341, 399, 419, 435, 438, 439, 485, 515, 520, 525, 544, 555, 566, 579, 583, 588, 600, 620, 628, 631, 632, 633, 638, 639, 754, 761, 787, 848, 849, hlásila Integrovaná doprava Středočeského kraje. Zpoždění šla až do desítek minut.

Celý den sněžilo také v Plzeňském kraji, podle plzeňského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu napadlo do večera kolem deseti až 15 centimetrů sněhu, a to na horách i v nižších polohách.

„Obecně řešíme dnes nehody menšího rozsahu – většinou zapadlé autobusy, nákladní vozy, ale i osobní auta mimo komunikaci,“ řekl mluvčí plzeňských krajských hasičů Petr Poncar.

Meteorologové zpřísnili výstrahu: Do neděle napadne místy až 40 cm sněhu

Počasí

Hlavní tahy byly v pátek odpoledne většinou sjízdné. Záběry z dálnice D1 u sjezdu na DomašovVideo: Radek Plavecký, Novinky

Hustě sněžilo i v dalších krajích. Na Vysočině se před čtvrtou hodinou odpoledne na hlavním tahu I/19 od Pelhřimova na Tábor, mezi Starým Pelhřimovem a Zlátenkou, zastavily na dvou místech v obou směrech kamiony. „Je to ledovaté, teď tam posíláme auto se štěrkem, snad se to už podaří rozpohybovat,“ popsal po sedmé hodině snahu o vyproštění vozů dispečer cestářů Aleš Hubený.

Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové policie přijala od rána do večerních šesti hodin hlášení o 54 nehodách.

Dopravu komplikovalo sněžení také na jihu Čech. Neprůjezdný byl večer hlavní tah na Rakousko I/3 ve směru z Velešína na Dolní Dvořiště, silnici zablokovaly kamiony.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Sníh v Praze

První sjezdovky otevírají, vleky stojí jako loni

Domácí

Přívaly sněhu na jihu Německa. Kolabuje letecká i pozemní doprava

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám