Hlavní obsah

Smrt tříleté holčičky vyšetřuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Severomoravští kriminalisté vyšetřují smrt tříletého děvčátka, které bylo nalezeno v pátek v jednom karvinském bytě. Policie se nechce k případu příliš vyjadřovat.

Foto: Archiv
Článek

"Mohu potvrdit, že došlo k úmrtní tříleté holčičky. Nejde tady však o podezření z týrání nebo nepřiměřeného zacházení, jak bylo v některých sdělovacích prostředích uvedeno. Existuje tady podezření, že dítě bylo zanedbáváno," řekla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

"Byla nařízena soudní pitva a zahájeny úkony trestního stíhání ve věci ublížení na zdraví," upřesnila dnes Novinkám její severomoravská kolegyně Dagmar Bednarčíková.

Dodala, že v případu zatím nebyl nikdo obviněn. Neupřesnila ani, kdo je oním podezřelým, kterému může hrozit za úmyslný čin s následkem smrti až osmileté vězení.

Matka skončila na psychiatrii

Podle informací Práva byla asi 23letá matka s dítětem na návštěvě u svého známého, v jehož bytě se dítě našlo. "Jde o starého pána, který si rád vypije, ale nedělá žádné problémy. Několikrát jsem ji viděla, jak k němu jde," popsala jeho sousedka, která nechtěla být jmenována.

"Když se člověk podíval na tu holku, tak už od pohledu bylo vidět, že má problémy s alkoholem," dodala.

"Žena dosud nemohla být vyslechnuta," podotkla Viačková. V současné době je zřejmě na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám