Hlavní obsah

Smrt 11letého chlapce nesouvisela s výzvou na TikToku, zjistila policie. Případ odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl roku se zabývala policie prověřováním smrti 11letého školáka v Jičíně. Měl zemřít poté, co zkoušel výzvu na TikToku. Policie však ve čtvrtek Novinkám sdělila, že se tato informace nepotvrdila. Chlapec se uškrtil na pásku.

Foto: Mike Blake, Reuters

Tik Tok

Článek

„V rámci trestního řízení jsme provedli celou řadu úkonů, kdy ze získaných důkazů nebyla prokázána souvislost mezi úmrtím a zmíněnou ,výzvou‘ na sociálních sítích. Na úmrtí neměla podíl ani jiná osoba,“ řekla Novinkám mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Policisté vyšetřování případu nyní po šesti měsících odložili.

Chlapec z páté třídy se uškrtil na pásku od kimona 16. února. Ve městě a na sociálních sítích se objevily spekulace, že zkoušel tehdy oblíbenou hru Blackout Challenge šířenou prostřednictvím sociální sítě TikTok.

Jedenáctiletý chlapec se v Jičíně uškrtil. Spekuluje se, že zkoušel výzvu z TikToku

Krimi

Jeden z místních učitelů už tehdy Právu řekl, že to není příliš pravděpodobné. „Řekl bych spíš, že jednoduše blbnul. Byl to takový živý kluk s potřebou vybít zrovna přebytečnou energii, a nikoliv aby si něco dokazoval. K tomu měl na zahradě boxovací pytel, který tam v době nešťastné smrti zrovna nebyl. Tak zřejmě hledal jiné odreagování. Smutné je, že uškrceného našla o pár roků starší sestra,“ uvedl učitel.

Hra Blackout Challenge nabádá děti k vzájemnému škrcení často do bezvědomí, čímž mají jedinci prokázat odvahu. Několik dětí z celého světa už takto i kvůli předchozí herní verzi tzv. Choking Challenge mělo přijít o život. Před následky hry varovala policie i krajský úřad.

Třináctiletý chlapec na Olomoucku přežil zásah bleskem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám