Hlavní obsah

Silniční pirát z Belgie opět v rukou české policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Silniční pirát z Belgie, který minulý týden uvedl do pohotovosti policie Česka, Slovenska a Maďarska, se v úterý kolem poledne vrátil do České republiky. Od slovenských kolegů jej na hraničním přechodu Břeclav-Brodské převzali čeští policisté.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

"Momentálně se podrobuje zdravotní prohlídce. Pak bude převezen do Břeclavi, kde státní zástupce rozhodne o rozšíření jeho trestního stíhání u nás," informoval Novinky krátce po poledni mluvčí brněnské služby cizinecké a pohraniční policie Roman Skřepek.

Cizinec je u nás dosud stíhaný pro trestný čin útoku na veřejného činitele. Toho se dopustil právě minulý týden, když se nejprve popral se dvěma policisty na naší straně hranice a pak jim ujel na Slovensko. [celá zpráva]

"Státní zástupce ho patrně ještě dnes odpoledne obviní z nedovoleného překročení státní hranice," dodal Skřepek.

Milan Janůvka z břeclavské policie však později vysvětlil, že u nás nebude z tohoto činu stíhaný, protože se ho dopustil už na slovenském území.

Česká policie může muže držet nanejvýš 48 hodin. Belgičan by byl vzat do vazby teprve na návrh státního zástupce a po rozhodnutí soudu.

Belgičan je obviněný i na Slovensku

Dvaačtyřicetiletý Belgičan Debuyser Lutze byl po svém úprku z Česka přes Slovensko do Maďarska zadržen v centru Budapešti. [celá zpráva] Po dopadení byl předán slovenským úřadům, protože prý na maďarském území nespáchal žádný trestný čin, pouze přestupek.

Na Slovensku je stíhaný kvůli nelegálnímu překročení hranic, ovšem kvůli podezření české strany jej Slováci dnes předali české policii.

Reklama

Související články

Jezdec černého BMW Maďarům zmizel

Dvaačtyřicetiletý cizinec se v pondělí večer prořítil hraničním přechodem Lanžhot se svým černým BMW s belgickou poznávací značnou. Ve vysoké rychlosti...

Jezdec z BMW zadržen v budapešťském hotelu

Úprk dvaačtyřicetiletého Belgičana, který se svým černým BMW násilně projel hranice tří evropských států, skončil. Maďarská policie ho ve středu v poledne...

Výběr článků

Načítám