Hlavní obsah

Řidička miniauta vyrazila po setmění do protisměru na dálnici D6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Sedlo

Pětašedesátiletou řidičku miniauta značky Smart naháněli policisté na dálnici D6 na Sokolovsku, kde jela v protisměru. Upozornili na ni ostatní šoféři, kteří ji míjeli. Navíc bylo po setmění. Incident se naštěstí obešel bez nehody. Žena jízdu v protisměru vysvětlovala tím, že se při nájezdu spletla, přičemž chybu si neuvědomila ani později.

Řidička v protisměru na dálnici D6Video: ZZS Karlovarského kraje

 
Článek

O události z pondělí informoval v týdnu mluvčí policie Jan Bílek, podle něj se po 18:30 ozvalo několik řidičů na tísňovou linku 158, že na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů do Sokolova jelo osobní vozidlo v protisměru.

Řidičku vyrazilo hledat několik policejních hlídek, ještě před příjezdem se ale podařilo vozidlo značky Smart, které řídila pětašedesátiletá žena, zastavit posádce záchranné služby na 135,5. kilometru u nájezdu z Lokte.

Policisté pak v místě zastavili provoz, aby se řidička dostala bezpečně z dálnice. Incident se naštěstí obešel bez zranění či škody na majetku.

Totální ztráta rozumu: Řidička na D6 otočila v plném provozu auto do protisměru. Kvůli známce

Krimi

„Orientační dechová zkouška na alkohol vyšla u řidičky s negativním výsledkem. Na bezpečném místě následně policisté vyřešili tento přestupek pokutou,“ zmínil mluvčí. V jaké výši sankce padla, to policie neupřesnila.

Videozáznam ze zastavení řidičky natočila a poskytla ke zveřejnění záchranka Karlovarského kraje.

Sama řidička podle Bílka nebezpečnou situaci vysvětlovala tím, že se jednalo o omyl, kdy se spletla, najela chybně na dálnici, přičemž jí to nedošlo ani během jízdy po ní.

Hazard na dálnici D35 na Pardubicku: Seniorka jela deset kilometrů v protisměru

Krimi

Mluvčí policie v souvislosti s případem připomněl, jak se při takovém problému bezpečně zachovat.

„Co nejdříve zastavte u kraje vozovky, z pohledu řidiče vozidla v protisměru ideálně na levé straně v odstavném pruhu, pokud to situace umožní. Pokud to ale možné není, zastavte co nejblíže u středového pásu dálnice. Zapněte výstražná světla, ať je vaše vozidlo vidět,“ uvedl Bílek.

Pak to chce obléknout si reflexní vestu a nikdo z cestujících by neměl zůstat ve vozidle, je potřeba vystoupit a dostat se mimo komunikaci, ideálně za svodidla.

„Zavolejte na linku 158 a informujte o této události policii. Poté vyčkejte do jejího příjezdu,“ dodal Bílek.

Foto: ZZS Karlovarského kraje

Řidička v protisměru na dálnici D6

Opilý cizinec jel po D11 v protisměru

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám