Hlavní obsah

Hazard na dálnici D35 na Pardubicku: Seniorka jela deset kilometrů v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Roveň

Deset kilometrů v protisměru ujela 81letá řidička na dálnici D35 na Pardubicku. Na ženu upozornili řidiči, kteří ji míjeli. Seniorka pak policejní hlídce vysvětlovala, že se do protisměru dostala omylem. Jízdu zachytila bezpečnostní kamera.

Seniorka jela deset kilometrů v protisměru. Video: Policie ČR

 
Článek

O incidentu z neděle minulého týdne v pátek informovala mluvčí policie Dita Holečková. „Jednaosmdesátiletá řidička vozidla značky Volkswagen Golf jela po dálnici D35 a omylem vjela do protisměru. Mezi tím projíždějící řidiči volali na linku 158,“ popsala.

Na videozáznamu, který policie zveřejnila, je vidět, jak žena s vozidlem zastavila ještě před koncem připojovacího pruhu – což už byl značně nebezpečný manévr a řidiči jedoucí za ní museli rychle sešlápnout brzdu – a následně to vzala přes plnou čáru rovnou doleva do protisměru.

Hlídka řidičku dostihla a bezpečně ji dostala z dálnice, což se podařilo i díky minimálnímu provozu.

Zmatkující senior otočil před tunelem v Brně auto do protisměru, zachytila to kamera

Krimi

„Policisté řidičku bezpečně otočili a navedli do správného směru na odpočívku Dolní Roveň. Tam řidička předložila potřebné doklady včetně platné lékařské prohlídky a kolegové s ní provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Zkouška byla negativní,“ uvedla Holečková.

To, že žena jela v protisměru na dálnici, policisté oznámí správnímu orgánu. „Řidičce hrozí pět až deset tisíc korun pokuty a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Seniorka jela deset kilometrů v protisměru.

Údajná studentka autoškoly se řítila Prahou v protisměru a rychlostí 180 km/h. Nezastavila ji ani střelba

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám