Hlavní obsah

Opilý cizinec jel po D11 v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K rychlé akci zalarmoval policisty třináct minut po nedělní půlnoci telefonát. Řidič jedoucí od Hradce Králové na Jaroměř volal, že právě minul automobil v protisměru. Vzápětí volali i další dva řidiči, kteří se s protijedoucím autem ve špatném pruhu dálnice potkali také.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídka vyvádí opilého řidiče z vozu na D11.

Článek

Ukázalo se, že hříšníkem je osmačtyřicetiletý cizinec, navíc pod vlivem alkoholu.

„S blikajícími majáky okamžitě vyrazily na dálnici hned tři policejní hlídky,“ informovala policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že se ukázalo, že řidič mířící k Praze najel ve špatném směru na dálnici už na 95. kilometru dálnice u Všestar na Královéhradecku.

Foto: Policie ČR

Policisté vyvádějí opilého řidiče na D11.

„Zatímco ostatní hlídky zajišťovaly bezpečí dalších řidičů, další hlídka opačně jedoucí auto nejprve předjela a pak bezpečně zastavila v protisměrné části na 76. kilometru dálnice, nedaleko obce Dobřenice. Následná dechová zkouška odhalila, že za špatným nájezdem na dálnici rozhodně nebyla pouhá nepozornost,“ pokračovala mluvčí s tím, že řidič při dechové zkoušce nadýchal 1,98 promile, při opakované dechové zkoušce pak 1,73 promile.

Policisté řidiči další jízdu zakázali, zadrželi ho a umístili do policejní cely. V úterý jeho nebezpečnou jízdu po zkráceném přípravném řízení řešil soud. Ten cizince za ohrožení pod vlivem návykové látky vyhostil z České republiky na dobu tří let.

Totální ztráta rozumu: Řidička na D6 otočila v plném provozu auto do protisměru. Kvůli známce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám