Hlavní obsah

Totální ztráta rozumu: Řidička na D6 otočila v plném provozu auto do protisměru. Kvůli známce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unhošť

Devětasedmdesátiletá řidička se o uplynulém víkendu otáčela na dálnici D6. Zjistila totiž, že nemá dálniční známku a ohrozila několik řidičů. Policisté hledají další poškozené.

Řidička se otočila na dálnici D6.Video: Policie ČR

 
Článek

Žena jela v sobotu dopoledne po D6 ve směru na Prahu. Policii posléze uvedla, že nechtěně sjela u Unhoště na nájezd na dálnici D6 ve směru na Prahu. Následně jí však došlo, že nemá dálniční známku.

„V ten moment zastavila na krajnici a čekala na vhodný čas, kdy nepojedou žádná vozidla a ona by se mohla otočit a pokračovat zpátky z dálnice na sjezd na Unhošť,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Seniorka se pak začala otáčet do protisměru. Jeden řidič, který situaci natočil, musel dupnout na brzy. Další dva doslova propluli mezi autem seniorky a zastavujícím vozem. K nehodě naštěstí nedošlo.

Řidička se otáčela na D6

Případ policisté prověřují jako trestný čin obecného ohrožení a prosí další poškozené, aby se ozvali na telefonní číslo 974 873 250/259 nebo linku tísňového volání 158.

Hazard na dálnici D35 na Pardubicku: Seniorka jela deset kilometrů v protisměru

Krimi

Co dělat na dálnici v protisměru

Experti radí, že po vjetí do protisměru na dálnici je potřebné zapnout výstražné blikače, zpomalit tempo jízdy, podle možností se dostat na okraj vozovky, opustit vozidlo a vyčkat na příchod policie.

V žádném případě by se řidiči neměli pokoušet otáčet se s autem anebo couvat na dálnici, protože hrozí velké riziko srážky s rychle jedoucími vozy.

Reklama

Výběr článků

Načítám