Hlavní obsah

Řidič se zákazem řízení se při honičce s policií vyměnil se spolujezdcem bez řidičáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kuriózní honička policistů s řidičem, který odmítal zastavit, se odehrála v Ostravě. Během jízdy si šofér vyměnil místo se spolujezdcem. Později vyšlo najevo, že řidič má zákaz řízení. Spolujezdec neměl řidičák vůbec.

Pronásledování vozidla a výměna řidičů za jízdyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se snažili osobní automobil Mazda zastavit na počátku týdne. „Díky osobní znalosti poznali řidiče, který má platný zákaz řízení. Rozhodli se ho zastavit a zkontrolovat. To ale nečekali, že budou doslova svědky výměny řidičů za jízdy,“ řekla mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Pronásledování vozidla a výměna řidičů za jízdy

Jakmile řidič spatřil policejní majáky, na výzvu k zastavení reagoval sešlápnutím plynového pedálu a zvýšil rychlost. „Snažil se setřást policejní hlídku, projížděl pěší zónou, a dokonce vjel do zákazu vjezdu. V jedné chvíli sice zpomalil, najel na obrubník, a jak muži zákona viděli, bylo to proto, aby se mohli mezi sebou řidiči vyměnit. Zřejmě chtěli policisty obelstít, ale služební vozidla kamerovým systémem jejich počínání zaznamenala,“ dodala mluvčí.

Nakonec druhý řidič auto zastavil a oba vyčkali do příchodů policistů. Ukázalo se, že první řidič má platný zákaz řízení až do roku 2034. A druhý, dvaačtyřicetiletý řidič vůbec neměl řidičské oprávnění.

Divoká honička na Chebsku: Zdrogovaný mladík bez řidičáku za jízdy vyskočil z auta

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám