Hlavní obsah

Divoká honička na Chebsku: Zdrogovaný mladík bez řidičáku za jízdy vyskočil z auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodová Planá

Pod vlivem drog, se zákazem řízení a navíc v cizím autě prchal policistům na Chebsku 24letý mladík z Tachovska. Nezastavil ho ani varovný výstřel a policisté jej zadrželi, až když vyskočil na cyklostezce z jedoucího auta. Informoval o tom v pátek mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Video: Policie ČR

 
Článek

Auta značky Škoda se mladík zmocnil v pondělí v Mariánských Lázních na odstavné ploše jednoho z autoservisů, kde si vozidlo nechal opravit 36letý neslyšící muž. Nejdřív se s ním projížděl po ulicích západočeského lázeňského města, pak ale upoutal pozornost policistů.

„Krátce po půlnoci chtěla z důvodu nepřiměřené rychlosti vozidlo předepsaným způsobem zastavit policejní hlídka z místního obvodního oddělení,“ uvedl Kopřiva.

Řidič nereagoval a začal ujíždět, přičemž nedbal na značky ani na ostatní řidiče, které ohrožoval. Před policisty ujížděl přes několik obcí na Chebsku, nereagoval ani na varovný výstřel. U vesnice Michalovy Hory, která je částí městyse Chodová Planá, pak vjel na cyklostezku.

„Z vozidla z místa řidiče v době, kdy automobil byl ještě v pohybu, vyskočil. Poté byl policisty zadržen,“ poznamenal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče na Chebsku

Testy na místě odhalily v těle mladíka stopy užití marihuany a pervitinu. Po prověření policisté navíc zjistili, že muž má do konce roku 2024 platný zákaz řízení.

„Chebští kriminalisté muže obvinili z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Kopřiva. Zadrženému hrozí v případě soudu až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám