Hlavní obsah

Rath nekonzultoval s obhájci výroky o financování voleb

Ani advokáti obviněného poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha nevědí, co poslanec zamýšlel tím, když ve svém projevu při úterním hlasování sněmovny o jeho vydání k trestnímu stíhání zmínil peníze na volby a financování voleb. Rath s obhájci tuto část svého proslovu nekonzultoval, řekl jeden z právníků Roman Jelínek.

Foto: Petr Horník, Právo

Rathovi obhájci Adam Černý a Roman Jelínek

Článek

Uvedená slovní spojení se podle Jelínka v odposleších vyskytují, ne ale v částech před zadržením. Nemusí tak souviset s poslancovou údajnou trestnou činností. Rath v úterý neurčitě naznačil, že jeho korupční kauza může souviset s financováním ČSSD.[celá zpráva]

Rath v projevu bez bližšího vysvětlení uvedl: "I v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze na volby, financování voleb". Jelínek řekl, že o této části poslancova proslovu dopředu nevěděl. Advokát zatím ani přepisy, ve kterých se slova objevují, podrobněji nestudoval.

Sociální demokraté spojitost Rathova případu s financováním ČSSD popřela. Předseda strany Bohuslav Sobotka novinářům ve středu řekl, že se policie na sociální demokracii v souvislosti s případem bývalého hejtmana neobracela. Konkurenční TOP 09 ale poslancova slova využila ke kritice ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám