Hlavní obsah

Psa před nádražím v Brně zklidnila pohrůžka zbraní, majitelku zkrotila až pouta

Jako při manévrech to vypadalo v noci na středu před hlavním nádražím v Brně, kde zasahovalo několik hlídek městské policie proti psovi, který údajně napadl tři cestující. Nikdo ho nehlídal a dlouhé vodítko omotané kolem sloupku v přístřešku mu nebránilo v pohybu několika metrů daleko a navíc hrozilo, že se provaz uvolní.

Agresivní pes u hlavního nádražíVideo: MP Brno

 
Článek

Pes vyrážel proti náhodným kolemjdoucím a dva mladí muži se ke strážníkům sami přihlásili, aby jim řekli, že je pokousal na nohou. O chvíli dřív středoasijský pastevecký pes zahnal svými výpady procházející dívku až na koleje.

Na lavičce v jeho blízkosti spala opilá třiatřicetiletá žena, která byla po probuzení na strážníky agresivní a tvrdila, že jí zvíře patří.

„Vodítko se dál postupně odmotávalo a strážník pořádkové jednotky, kterého více než šedesátikilový pes se štěkotem ohrožoval, si pro všechny případy připravil služební zbraň,“ popsal událost mluvčí Jakub Ghanem.

„Pes na to velmi překvapivě zareagoval tím, že se okamžitě zklidnil a zalehl na zem, a tak ji mohl strážník po chvíli zasunout zpátky do pouzdra,“ dodal.

Jiná však byla situace s údajnou majitelkou psa. Žena totiž hlídku napadla a skončila proto v poutech.

Odchytová služba městské policie potom ve spolupráci se strážníkem psa zajistila a odvezla do útulku, kde nyní zjišťují, kdo je jeho skutečným majitelem. Ženu převezli na záchytku a čeká ji správní řízení.

Srazil autem seniora a ujel. Policie v Brně hledá falešného taxikáře z videa

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám