Hlavní obsah

První prázdninový víkend si na silnicích vyžádal nejméně sedm životů

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm mrtvých, taková byla do nedělního večera bilance prvního prázdninového víkendu na českých silnicích. Loni za první červencový víkend zahynulo 20 lidí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Lze to přičítat počasí, kdy zvýšený provoz na silnicích nedoprovázela vedra a také včasnému varování řidičů,“ řekl Právu ředitel dopravní policie Leoš Tržil. „Několik nehod sice zablokovalo dálnici D1, co do následků ale nebyly vážné. Pokud jde o oběti, jedna byla způsobena v podstatě tím, že si chodec ustlal na silnici,“ podotkl Tržil.

Zmínil tak hned první tragickou nehodu, k níž v pátek na Opavsku, kde automobilista nešťastnou náhodou srazil chodce. Druhý život si vyžádalo sobotní neštěstí na Liberecku, kde osobní automobil narazil do stromu. Další čtyři nehody s fatálními následky se odehrály v neděli. Brzy ráno srazil na Jindřichohradecku automobil člověka na chodníku. [celá zpráva]

Téhož rána vrazilo na Litoměřicku auto do stromu, nedaleko Českých Budějovic se později srazila dvě osobní auta a na Teplicku se osobní vůz srazil s autobusem. Kolem 17. hodiny pak na Českobudějovicku zahynul řidič, který havaroval poté, co sjel ze silnice. Při všech nehodách zemřel jeden člověk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám