Hlavní obsah

Průtrž mračen vyhnala z tábora desítky dětí na Trutnovsku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volanov

Bezmála šedesát dětí museli hasiči evakuovat ze zatopeného tábora v Trutnově. Táborníci dostali náhradní ubytování, akce se obešla bez zranění, některé děti ale podle hasičů prochladly, protože měly zmoklé oblečení.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Zatopený tábor v Trutnově

Článek

Hasiči evakuovali tábor v části Trutnova Volanově v pátek odpoledne.

„Byl zatopen po přívalovém dešti. Do tábora byl vyslán evakuační nákladní automobil Tatra, pomocí kterého byla převezena necelá šedesátka dětí do bezpečí náhradního ubytování,” popsala v sobotu na webu mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Voda zaplavila tábor ve Volanově, který je částí Trutnova

Akce se obešla bez zranění, děti ale podle mluvčí prochladly. Dostaly kromě náhradního ubytování také suché oblečení, spacáky, deky a další zásoby.

Teplo bude až do poloviny září

Počasí

Bouřky a přívalové deště postihly v pátek několik krajů v Česku. V Praze spadlo během hodiny až 60 mm srážek, především v její severní a západní části.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Tábor ve Volanově muselo kvůli velké vodě opustit několik desítek dětí

Meteorologové navíc v sobotu opět varovali před dalšími silnými bouřkami. Hrozí odpoledne do večera v celém Česku s výjimkou Moravskoslezského kraje a nejsevernější části Olomouckého kraje.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Velká voda páchala škody v trutnovském Volanově

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám