Hlavní obsah

Provozní udusil neposlušnou prostitutku, dostal 12,5 roku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nervy na uzdě neudržel loni v květnu provozní jedné z brněnských restaurací Patrik Olszar. Zaplatil si prostitutku, jenže když třiatřicetiletá žena odmítla anální sex, udusil ji polštářem. Brněnský Krajský soud za to v pátek třicetiletého provozního potrestal 12,5 roku vězení. Soud byl k Olszarovi ještě shovívavý, za vraždu mu totiž hrozilo až 18 let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V osudný den loni 17. května nejprve provozní vybral pokladnu v restauraci, kde pracoval, a odnesl si tržbu ve výši téměř 70 tisíc korun. Pak si v jednom z nočních podniků zaplatil na celý den společnici, s níž odjel do hotelového pokoje v Bratislavské ulici v Brně.

„Po první souloži po ní začal požadovat anální sex, a když odmítla, začali se hádat. Obžalovaný ji chytil za krk, a když se bránila, dal jí polštář přes obličej a držel jí ho přes ústa tak dlouho, dokud se nepřestala hýbat,“ prohlásila státní zástupkyně Iveta Eichlerová.

Když Olszar ženu uškrtil, odtáhl její tělo do vany a pustil na něj vodu. Po nějaké době tělo z vany vytáhl, sám se osprchoval a v klidu z hotelu odešel. „Nepamatuji si přesně, co se tam stalo. Furt křičela, tak jsem sáhl pro polštář, dal jsem jí ho přes obličej, dokud se nepřestala hýbat,“ vysvětlil své jednání u soudu.

Po vraždě si objednal taxík s tím, že uteče do Vídně za otcem. Jenže taxikář ho vysadil už v Mikulově s tím, že nemá čas jet s ním až do Rakouska. Olszar se pak nějakou dobu zdržoval v jednom z místních barů, kde se seznámil s další prostitutkou. Nakonec ale neunesl tíhu svědomí a zavolal policii s tím, že je vrah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám