Hlavní obsah

Před soudem v Plzni stojí Ukrajinec, který ženě odpálil petardu v genitáliích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před plzeňským krajským soudem stanul v úterý pětatřicetiletý Ukrajinec Oleksandr S., který podle obžaloby zmlátil manželku a pak jí v genitáliích odpálil dělbuch. První jednání proběhlo za zavřenými dveřmi.

Obžalovaný Oleksandr S. u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

„Soud zatím řešil jen to, zda obžalovaného ponechá ve vazbě. Jednání se konalo s vyloučením veřejnosti,“ informovala Novinky mluvčí soudu Jana Rubášová. Zda se obžalovaný k činu vyjádřil, tak není jasné.

V přípravném řízení před policejními vyšetřovateli podle zjištění Novinek vypovídat odmítl. Státní zástupce navrhl pro obžalovaného trest 20 let vězení. Trval také na tom, aby dál zůstal za mřížemi, neboť hrozí, že by mohl uprchnout.

Muž na ubytovně na Plzeňsku napadl ženu, skončila v nemocnici s poraněním genitálií

Krimi

Incident se odehrál loni v září na ubytovně v Kožlanech na Plzeňsku. Podle spisu cizinec nejprve manželce zacpal ústa roubíkem a zalepil jí obě ruce za zády, aby se nemohla bránit. Poté jí zasunul do vaginy petardu, kterou následně odpálil.

„Jednalo se o zvlášť surové jednání obžalovaného. Ke smrti poškozené nedošlo jen díky včasné a vysoce specializované lékařské pomoci,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl.

Foto: Klára Mrázová, Novinky

Ubytovna, kde došlo k napadení

Znalci o obžalovaném řekli, že si byl plně vědom svého agresivního chování. Podle nich mělo jít o reakci na záměr poškozené se s ním rozvést kvůli dlouhodobému násilí.

Poukázali také na to, že obžalovaný je osobou s narcistickými rysy, vyžadující respekt od druhých, která neprožívá pocit viny.

Ženě zachránila život okamžitá operace

Po explozi petardy došlo k závažnému poranění genitálií a žena začala silně krvácet. Až po jejím naléhání ji obžalovaný odvezl do nemocnice, kde personálu řekl, že má manželka krvácející zranění a že asi zvedla něco těžkého.

Lékaři po prvním vyšetření zjistili, že má vážně poraněné genitálie, a ihned ji museli operovat. Tím jí zachránili život.

Napadená žena odmítla proti manželovi vypovídat. Svěřila se kamarádce, která policistům řekla, že poškozená muže prosila, aby to nedělal, a slibovala mu i nadále věrnost.

Ukrajinec měl na Plzeňsku napadnout manželku a poranit jí genitálie petardou. Jde do vazby

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám