Hlavní obsah

Ukrajinec měl na Plzeňsku napadnout manželku a poranit jí genitálie petardou. Jde do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožlany
Aktualizováno

Okresní soud Plzeň-sever poslal v úterý do vazby 36letého Ukrajince, který měl o víkendu na ubytovně v Kožlanech surově napadnout a vážně zranit svou manželku. Kriminalisté ho obvinili z těžkého ublížení na zdraví. Za útok hrozí cizinci až deset let vězení.

Okresní soud Plzeň-sever rozhodl o vazbě 36letého Ukrajince. Kriminalisté ho obvinili z těžkého ublížení na zdravíVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ženu, která skončila v nemocnici s vážně poškozenými genitáliemi, zřejmě poranila pyrotechnika. Vyplývá to z usnesení o zahájení trestního stíhání, se kterým se Novinky seznámily. Podle něho měl cizinec partnerku nejprve svázat a pak jí vložit do vagíny petardu, kterou odpálil. „Lékaři do zprávy napsali, že zranění odpovídala výbuchu patrony,“ uvedl zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Obviněný cizinec je už v cele borské věznice. Soudce Radek Vydra akceptoval návrh na vzetí do vazby. „Je tady obava, aby nemařil trestní řízení a nemohl pokračovat v trestné činnosti,“ zdůvodnil

Ukrajinec vypovídal pouze o svých osobních údajích, ke skutku se odmítl vyjádřit. Rozhodnutí o vazbě není pravomocné, jeho obhájce proti němu podal stížnost.

Zraněnou ženu přivezl do nemocnice obviněný muž. „Přijali jsme pacientku s vážným poraněním v oblasti genitálií, ze kterých silně krvácela,“ sdělil Novinkám doktor seznámený s kauzou. Doplnil, že žena musela okamžitě na operaci. Muže pak policisté zadrželi přímo v nemocnici.

Stav ženy zůstává velmi vážný

Mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Gabriela Levorová v pondělí upřesnila, že stav pacientky zůstává velmi vážný. Už je však mimo ohrožení života.

Na ubytovně v Kožlanech žijí cizinci. Majitel, kterého redakce kontaktovala, se odmítl k věci vyjádřit. „Vyšetřuje to policie. Mám zákaz o tom mluvit,“ zdůraznil Novinkám.

Sdílnější nebyli ani muži z ubytovny. Pouze řekli, že se jednalo o mladého Ukrajince a jeho partnerku, kteří mezi sebou měli v ten večer konflikt.

Lidé z okolí ubytovny si ničeho podezřelého nevšimli. „Žádné problémy tady dosud nebyly. Ani o tomhle incidentu nic nevíme,“ podotkla sousedka. Podle ní muži odjedou brzy ráno do práce a vracejí se až večer, ženy a děti většinou v budově zůstávají.

Muž na ubytovně na Plzeňsku napadl ženu, skončila v nemocnici s poraněním genitálií

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám