Hlavní obsah

Požár bytu v Karviné: Hasiči evakuovali z obytného domu několik lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U požáru bytu zasahovali ve středu hasiči v Karviné. Podle prvních informací muselo být z obytného domu evakuováno několik lidí, dvě osoby jsou zraněné. Příčina požáru není jasná.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie - HZS MSK

Článek

„Mohu potvrdit, že u požáru bytu zasahují dvě jednotky hasičů. Máme tam sedm evakuovaných osob, dvě osoby jsou zraněné. Požár vznikl v kuchyni,“ uvedla odpoledne mluvčí hasičů Kamila Langerová. Hovořit o příčině požáru je podle ní předčasné.

Stejně tak zatím nelze sdělit rozsah způsobené škody.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři ošetřili v souvislosti s požárem dva muže středního věku. „Oba utrpěli závažné popáleniny na povrchu těla, stejně jako popálení dýchacích cest. Posádky jim zajistily vstup do kostní dřeně a žíly, uvedly pacienty do umělého spánku, zaintubovaly jejich dýchací cesty a převedly je na umělou plicní ventilaci,“ popsal.

Po prvotním ošetření popálených ploch a dalších opatřeních byli oba muži transportováni do ostravského popáleninového centra. Jednoho přepravil vrtulník, druhého sanita.

Ve squatu málem uhořeli dva lidé. Jen jsem odhodil cigaretu, hájí se obžalovaný

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám