Hlavní obsah

Poslední muž z drogového gangu skončil ve vazbě

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Ve vazbě skončil ve čtvrtek čtyřiatřicetiletý muž z Vrchlabí, který jako jediný ze čtyřčlenné skupiny výrobců a distributorů drog až dosud unikal spravedlnosti. Jeho tři kumpány již v listopadu loňského roku policie dopadla a obvinila v rámci policejní akce Pedro.

Článek

"Hledaný muž se skrýval, ale před dvěma dny byl za asistence zásahové jednotky zadržen na chalupě v Krkonoších. Při domovní prohlídce policisté zajistili jeho nelegálně drženou střelnou zbraň," uvedl Radek Schovánek, mluvčí policistů z Trutnova a dodal: "Byl obviněn z nedovoleného ozbrojování a z nedovolené výroby a prodeje drog, za což mu hrozí až třináct let odnětí svobody. Jedná se totiž o recidivistu, který se již v minulosti dopustil drogových deliktů, včetně zvlášť závažných trestných činů násilné a majetkové povahy."

Nelegálním obchodem se skupina zabývala od března roku 2006. Obvinění na různých místech Jičínska, Novopacka a Vrchlabska vyráběli pervitin a následně ho v okresech Jičín, Trutnov a Semily také prodávali. Mezi odběrateli byly i osoby mladší osmnácti let. "Z jejich nelegální laboratoře vzešel bezmála jeden kilogram drogy v prodejní hodnotě až 850 tisíc korun," dodal Schovánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám