Hlavní obsah

Polil jsem ji benzínem a zapálil, přiznal se muž k vraždě v zahrádkářské kolonii v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až osmnáctileté vězení hrozí muži, který se kriminalistům přiznal k vraždě družky z konce listopadu v zahrádkářské kolonii na Praze 9. Vyšetřovatelé původně řešili požár s usmrcením z nedbalosti, muž ale nakonec policii sdělil, že ženu úmyslně polil hořlavinou a zapálil ji.

Vražda v zahrádkářské kolonii v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

K požáru v zahrádkářské kolonii v Praze 9 vyjížděli hasiči se záchrankou a policií 28. listopadu nad ránem.

Podle oznámení mělo být na místě ohořelé tělo ženy. „Po příjezdu na místo jí už bohužel nebylo pomoci a nacházel se zde i její druh, který byl popálen v oblasti dolních končetin,” informoval o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

Přítele bodla dvěma noži 22krát a ohnula o něj pánev. Soud jí potvrdil 8,5 roku

Krimi

Nejdřív policisté okolnosti požáru a úmrtí ženy vyšetřovali jako usmrcení z nedbalosti, ve výpovědi muže ale byly od počátku rozpory.

Kvůli podezření, že se vše seběhlo jinak, si případ převzali kriminalisté z 1. oddělení, tzv. mordparty, která řeší násilnou trestnou činnost včetně vražd.

Kamaráda uškrtil tkaničkou, jeho tělo hodil do kanálu a vykradl mu byt. Soud mu potvrdil 17 let

Krimi

Při prověřování se ukázalo, že smrt ženy měl podle všeho na svědomí právě zraněný muž, což potvrdil následující výslech.

„Podezřelý se k činu doznal a uvedl, že svoji družku úmyslně polil benzínem a zapálil ji. Kriminalisté případ překvalifikovali na trestný čin vraždy a obviněný 56letý muž může skončit v případě odsouzení až na osmnáct let za mřížemi,” dodal Hrdina.

Další okolnosti policie neuvedla, není zřejmé, zda muž ženu zapálil, když žila, nebo ji nejdřív usmrtil.

Foto: Policie ČR

Vražda v zahrádkářské kolonii v Praze

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám