Hlavní obsah

Policistovi z Šumvaldu zemřela při povodni manželka, kolegové založili sbírku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Bleskové záplavy, které v noci na 8. června zasáhly část Olomoucka a Šumperska, krutě zasáhly do života policisty Petra Večeři a jeho dvou dětí z Břevence, místní části Šumvaldu na Olomoucku.

Tragická událost zasáhla nejen rodinuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Poklidný večer v rodinném kruhu se rázem zvrátil v tragédii. Přišli o to nejdražší, co měli, Petr o manželku a děti o mámu. Do jejich domu vtrhla záplavová vlna, která s sebou vzala vše, co jí stálo v cestě, a bohužel strhla s sebou i Petrovu manželku. Voda s bahnem během několika vteřin zaplavila celé přízemí domu až po strop a nešťastná žena neměla šanci na přežití,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Voda v Šumvaldu poničila 280 domů, škoda půl miliardy

Domácí

Po této tragické události se podle ní mezi kolegy zvedla vlna solidarity. „Spousta jich takřka okamžitě přiložila ruku k dílu a pomáhají Petrovi s odklízením následků po záplavách. Pomoci se snaží také finančně a pro Petra a jeho děti zorganizovali sbírku.

Dům kolegy nebyl totiž proti podobným živelním pohromám pojištěný a k jeho rekonstrukci bude potřeba nemalá částka. Finance také bude potřebovat na zaopatření svého sedmnáctiletého syna, který studuje na střední škole. Domácnost s nimi sdílí i jeho dospělá dcera, která se snaží osamostatnit,“ konstatovala mluvčí.

Voda rychle přišla a rychle odešla. Zůstalo jen bláto, popisuje obyvatel Šumvaldu

Domácí

Sbírku podle ní zaštítila Křesťanská policejní asociace. Přispět může kdokoli, a to na účet číslo 247106501/0300, variabilní symbol 3333.

Šumvald patří k obcím nejvíce postiženým bleskovou povodní v noci na 8. června. Během okamžiku tu převrátila naruby životy stovek lidí. V obci bylo poničeno zhruba 280 domů, materiální škody na soukromém a obecním majetku jsou tu odhadovány na půl miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám