Hlavní obsah

Policie zadržela politika Lovosic Závadu, který už je u soudu kvůli pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalého místostarostu Lovosic Miroslava Závadu (dříve ODS) zadržela policie. Krajský soud v Ústí nad Labem proto odročil středeční hlavní líčení v případu pokusu o vraždu, v němž je Závada obžalován. S kauzou, ve které hrozí Závadovi trest od deseti do 18 let vězení, zadržení podle předsedy senátu Martina Parolka nesouvisí.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Miroslav Závada na lavici obžalovaných

Článek

Závada byl zadržen v úterý ráno spolu s 50letou ženou. „Obě osoby jsou podezřelé z majetkové trestné činnosti. Do současné doby ve věci nebyl nikdo obviněn. Vzhledem k probíhajícím úkonům zatím nemůžeme poskytnout bližší informace,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Kamil Marek.

Dodal, že žena byla již propuštěna, muž zůstává zadržen. Okresní státní zástupce Pavel Kaláb novinářům řekl, že věc je v běhu, návrh na vzetí Závady do vazby zatím nepadl.

Závada býval členem vedení ODS v Ústeckém kraji. Před lety byl odvolán z funkce místostarosty Lovosic.

Přiložil mi zbraň na břicho a vystřelil, popsal muž incident s bývalým místostarostou Lovosic

Krimi

V případu pokusu o vraždu byl Závada stíhán na svobodě. U krajského soudu se zpovídá z toho, že po roztržce střelil do břicha svého soka v lásce. Sedmapadesátiletý obžalovaný vinu odmítl, podle něj šlo o nešťastnou událost.

Závada měl podle obžaloby na konci ledna 2022 v hotelovém pokoji ve Staškově na Litoměřicku, kde trávil čas se svou tehdejší milenkou, po předchozí potyčce legálně drženou pistolí střelit do břicha jejího manžela. V obžalobě stojí, že Závada přiložil svoji samonabíjecí pistoli s nataženým závěrem k břichu poškozeného a ze zbraně jednou vystřelil.

Postřelený měl štěstí

Podle státního zástupce Vladimíra Jana měl poškozený štěstí, že výstřel nezasáhl orgány, jejichž poranění by ohrozilo jeho život.

Zraněný se podle Jana léčil šest týdnů, podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou a má trvalé následky po poranění břicha. Jeho zmocněnec požaduje odškodnění.

Bývalého místostarostu předseda senátu upozornil, že by jeho jednání mohlo být kvalifikováno jako pokus o vraždu s rozmyslem. Hlavní líčení bude pokračovat v březnu.

Muž zraněný po střelbě exmístostarosty Lovosic má trvalé následky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám