Hlavní obsah

Policie zadržela mladíka podezřelého z osahávání dívky v metru

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté zadrželi mladého muže, po kterém pátrali kvůli podezření, že minulý týden osahával dívku v metru. Sexuální útok měl ještě na místě činu vysvětlovat tím, že jde o sázku s kamarády. Napadené dívce pomohla další cestující, která podezřelého vyhodila ze soupravy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se měl odehrát minulé pondělí na lince B mezi stanicemi Národní třída a Můstek. Policie pak po mladíkovi, kterého zachytila bezpečnostní kamera na nástupišti, vyhlásila pátrání.

Osahával dívku v metru s tím, že jde o sázku. Podezřelého ze znásilnění zachytily kamery

Krimi

„Děkujeme široké veřejnosti za spolupráci při pátrání. Kriminalisté získali několik poznatků, na jejichž základě se podařilo podezřelého muže ztotožnit. Nyní s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,” sdělil ve středu bez dalších podrobností mluvčí policie Richard Hrdina.

Jak se podařilo podezřelého zadržet, případně zda se přihlásil sám, policie nesdělila. Jeho věk rovněž neupřesnila, nicméně na záznamu kamer byl vidět od pohledu mladý muž.

Zvrhlík v Praze zaútočil na dvě ženy. Prodavačka sexshopu se mu ubránila lstí

Krimi

Z vyjádření Hrdiny vyplývá, že trestní stíhání v případu je teprve ve hře. Mezi nynějšími úkony policie mohou být podle paragrafů například výslechy, případně po obvinění návrh žalobci a soudu, aby podezřelého poslal do vazby.

Dívka zneškodnila chlípníka v Praze ránou mezi nohy

Krimi

Hrdina již při úterním vyhlášení pátrání zmínil, že jeho kolegové případ prověřují jako znásilnění, za které v hrozí v nejmírnějším, prvním odstavci, který hovoří o sexuálním násilí jako výhrůžce a donucení k pohlavnímu styku, až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám