Hlavní obsah

Fotograf z Prahy měl znásilňovat modelky. Policie hledá další poškozené

Praha

Nejméně tři ženy podle policie sexuálně zneužil fotograf z Prahy 4. Lákal je na profesionální focení, na kterém je omámil a zaútočil. Dívkám a ženám nabízel také focení v mléčné vaně, kde měly být nahé. Muž již byl obviněn a policisté hledají další poškozené.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Své fotografické služby nabízel 37letý muž na Opatově ve svém bytě, kde měl provizorní ateliér vybavený plátnem. Služby nabízel ženám i dospívajícím dívkám.

„Po příchodu do bytu je uvedl do stavu, ve kterém byla snížena jejich uvážlivost a schopnost odporu. Záměrně neuvádíme, jakým způsobem tak činil, protože je to důležitá věc pro vyšetřování a potřebujeme tuto informaci získat od případných dalších poškozených,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Údajné sexuální útoky exposlance Feriho budou vyšetřovat kriminalisté z Prahy

Krimi

Podle něj pak muž zneužil situace k sexuálnímu útoku. Dokresluje to podle kriminalistů také fakt, že ženám nabízel focení v mléčné nebo barevné vaně.

Řidič se ptal dívky, kudy do Kladna. V dodávce se ji pak pokusil znásilnit

Krimi

Policie eviduje zatím tři poškozené ženy, ale předpokládá, že jich mohou být desítky z celé ČR. Žádají ostatní poškozené, které byly znásilněny fotografem, aby se přihlásily na linku 158 nebo vyšetřovatelce na číslo 606 826 896. „Zároveň ubezpečujeme, že pokud se rozhodnou věc ohlásit, dostane se jim citlivého a profesionálního přístupu,“ přislíbil Daněk.

Muž byl již obviněn ze znásilnění a hrozí mu až desetileté vězení. Vyšetřování probíhá na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám