Hlavní obsah

Policie už zná příčiny Hlinkovy nehody

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Policie již zná průběh a příčiny tragické dopravní nehody, při které 16. srpna loňského roku zahynul na výpadovce z Karlových Varů do Prahy hokejový trenér Ivan Hlinka. Vyplynulo to z informací policejního vyšetřovatele nehody Rostislava Korba.

Foto: zfarmydomu.cz

Češi víc dbají na kvalitu potravin

Článek

"Obdrželi jsme znalecký posudek z oblasti dopravy," uvedl Korb a pokračoval: "Posudek vypovídá o časovém průběhu a o technických možnostech jednotlivých matematických řešení nehody," uvedl vyšetřovatel s tím, že podrobnosti nebude z posledního z celkem tří znaleckých posudků prozrazovat.

Korb chce případ uzavřít do poloviny února. "To je termín, který nám k tomu stanovil státní zástupce," upřesnil Korb. "Záležet bude na tom, jak se mi podaří kontaktovat a vyzvat obviněného a jeho právní zástupce, aby se s výsledky znaleckého posudku z oblasti dopravy seznámili," vysvětloval vyšetřovatel.

Policie pak případ předá k posouzení státnímu zástupci. "Ten může zastavit stíhání nebo případ předat k soudu s návrhem obžaloby. Podle závěru znaleckého posudku z oblasti dopravy to nevypadá, že by případ přehodnotil jako přestupek," uvedl Korb s tím, že on sám nebude státnímu zástupci žádné ze dvou uvedených možných řešení doporučovat.

V případě Hlinkovy nehody je obviněný z ublížení na zdraví s následkem smrti řidič avie František Veleta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Hlinka nebyl připoután

Ivan Hlinka, jehož superb 16. srpna smetla na karlovarské výpadovce avie řízená Františkem Veletou, nebyl podle znalců před srážkou připoután. Pod jeho...

Výběr článků

Načítám