Hlavní obsah

Policie obvinila matku novorozence z vraždy

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Z vraždy novorozence obvinil policejní komisař 28letou matku z Liberce. Právu to sdělila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že tak rozhodl na základě výsledků provedené soudní pitvy. Její závěry však policejní mluvčí neupřesnila.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Vyšetřovatel neuvolnil žádné podrobnější informace včetně té, zda bude žádat uvalení vazby na 28letou ženu,“ podotkla Suchánková.

Policie začala případ vyšetřovat v úterý večer, kdy ji do bytu v liberecké čtvrti Vápenka přivolal rodinný příslušník. Záchranáři, kteří již byli na místě, nemohli podle mluvčí Krajské zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Kristýny Fejfarové novorozenci pomoci. Policejní vyšetřovatel následně nařídil soudní pitvu, jejíž výsledky vedly k obvinění matky.

V Libereckém kraji jde přitom už o druhý případ matkou zavražděného novorozence za poslední dva týdny. První se odehrál minulý týden v Jablonném v Podještědí na Českolipsku.

Na Liberecku vyšetřovali policisté vraždu novorozence naposledy v srpnu roku 2003, kdy nalezli mrtvolku novorozené holčičky v chemické toaletě v rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou na česko-polsko-německých hranicích. Pachatel nebyl dopaden.

Oběma matkám, které čelí nařčení z vraždy, nyní hrozí až patnáctiletý žalář, případně doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám