Hlavní obsah

Policie obvinila majitelku psa, který pokousal dvouleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Policie po roce vyšetřování obvinila z ublížení na zdraví z nedbalosti 61letou majitelku stafordšírského bulteriéra, který loni na Sokolovsku pokousal dvouleté dítě. Pes již dříve jedno dítě napadl, podle policie měla žena zvíře lépe zajistit.

Foto: Policie ČR

Pes, který pokousal dítě.

Článek

„Po provedeném prověřování byly zjištěny skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Sdělení obvinění si převzala 61letá žena ze Sokolovska, která měla psa v dočasné péči,“ oznámila ve čtvrtek mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Podle policie chovatelka psa dostatečně nezajistila tak, aby nepřišel do styku s dětmi. Pes s nimi totiž měl špatnou zkušenost a dříve již jedno napadl. Ženě hrozí až dva roky vězení.

Případ se odehrál loni 18. října v Habartově, kde byla žena se svým dvouletým vnukem. Dítě utrpělo poranění v obličeji a psa následně dva dny hledala policie.

Žena měla zvíře v péči asi půl roku. Měla ho vychovat, protože v minulosti již napadl dítě jiné majitelky. Do péče si ho vzala poté, co viděla reportáž v televizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám