Hlavní obsah

Policie navrhla kvůli sexuálnímu nátlaku obžalovat kouče z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až čtyřleté vězení může hrozit 56letému životnímu kouči z Prahy, který se podle kriminalistů dopouštěl při své praxi sexuálního nátlaku vůči klientkám. Již dříve mu vyšetřovatelé kladli za vinu znásilnění, které měl spáchat v 90. letech, čin byl ale promlčený. Prověřování ovšem vedlo k dalším podezřením, které se týkají současnosti, kvůli čemuž policie hledala poškozené výzvou v médiích.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk.

„Kriminalisté třetího policejního obvodu ukončili vyšetřování případu a na státní zastupitelství pro Prahu 2 podali návrh na podání obžaloby šestapadesátiletého muže pro trestný čin sexuální nátlak, za což hrozí až čtyři léta odnětí svobody,“ sdělil mluvčí.

Na podezřelého muže, který se živil jako neakreditovaný životní kouč, policie upozornila v srpnu 2022, když vydala výzvu, že hledá ženy, které se mohly stát jeho obětí.

Znásilnění holčičky otřáslo lidmi z Jihlavy. „Nikomu nebylo divné, že starší chlap vede na záchod malou holku?“

Krimi

Tehdy rovněž policisté uvedli, že případ vyplynul z jiného prověřování, kdy se jednalo o podezření ze znásilnění z 90. let, u něhož byl čin již promlčený. Podle kriminalistů ale vyšetřování nasvědčovalo podezření, že se muž může i nadále dopouštět sexuálního násilí.

Podle policistů ve své poradně jako životní kouč radil lidem s osobními, ale i intimními problémy, čehož zneužil, když používal nestandardní metody jako osahávání, líbání, sebeukájení či sex.

Loni v lednu policie oznámila, že se jí kvůli případu do té doby ozvalo sedm žen. Kolik se ve spisu eviduje poškozených nyní, policie neupřesnila.

Obžalobu psychiatra Cimického ze znásilnění soud dál projednává neveřejně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám