Hlavní obsah

Znásilnění holčičky otřáslo lidmi z Jihlavy. „Nikomu nebylo divné, že starší chlap vede na záchod malou holku?“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Případ znásilnění šestiletého děvčátka v kabince toalet v jihlavském obchodním centru pobouřil tamní obyvatele. Ptají se, jak k tomu mohlo v nejnavštěvovanější čas mezi tolika svědky vůbec dojít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Závažný trestný čin se odehrál minulý pátek v podvečer v jihlavském nákupním centru City Park.

„Kontaktovala nás ostraha jednoho z jihlavských obchodních center, že tam došlo k incidentu. Naše hlídka na místě zjistila, že došlo k závažnému trestnému činu. Pachatele jsme zadrželi, v neděli ho soud poslal do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Poškozenou je podle jejích slov nezletilá osoba, která byla v obchodním centru s jedním z rodičů.

Muž znásilnil šestiletou na toaletách nákupního centra v Jihlavě

Krimi

„Nyní vazebně stíhaný 50letý muž, kterému bylo sděleno obvinění z trestného činu znásilnění, není cizinec a ani příbuzný,“ vyvrátila mluvčí nejčastější spekulace, které se začaly objevovat na veřejnosti.

Všímavější lidi jsou lepší než kamery

Michaela Čermáková, jedna z návštěvnic zmíněného City Parku, řekla Novinkám, že si nedokáže vysvětlit, že pachatele nikdo nezastavil.

„Nevím, jak to bylo zrovna v tu dobu, ale většinou je tady šrumec. To to nikdo neviděl? A nikomu nebylo divné, že si starší chlap vede na záchod malou holku?“ ptala se. Sama by se prý za takovou dvojicí pustila.

Jiná mladá žena naopak upozornila, že po pasáži často vidí běhat malé děti bez dozoru, což vidí potenciálně daleko nebezpečnější než prostor toalet jako takový.

„Navíc když tady jdu s dcerou, malou školačkou, na záchod, tak trvá na tom, že se sice vyčůrá za zavřenými dveřmi, ale já musím mít nohu viditelně pod nimi. Vždyť ty kabinky jsou jenom tak pofidérně oddělené, zespodu i svrchu je volno. To přece není možné, aby v takových frekventovaných místech něco takového lidem ušlo,“ zamyslela se.

Zadržený skončil po činu na záchytce

Zadrženého muže mohli policisté vyslechnout až druhý den po činu, noc strávil kvůli opilosti na záchytce. Jde o člověka s trestní minulostí, násilnou i mravnostní.

Kvalifikace sexuálního útoku, jehož konkrétní podoba už ale není zmiňována, by mohla pachatele dostat do vězení až na dvanáct let.

Zda případ vedl v dotčeném nákupním centru k nějakým vyšším bezpečnostním opatřením, nebylo možné zjistit.

„Událost nemůžeme v tuto chvíli blíže komentovat s ohledem na probíhající policejní vyšetřování,“ odpověděl na dotazy tiskový mluvčí obchodního centra Jakub Velen.

Mladík z Plzeňska dostal pět let za znásilnění školačky. Neprojevil žádnou lítost, vmetl mu soud

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám