Hlavní obsah

Pražský guru Jára? Policie prověřuje praktiky životního kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie hledá poškozené v případu možného sexuálního zneužívání životním koučem. Muž byl již v minulosti vyšetřován, ale činy byly promlčeny. Policisté však mají podezření, že se obtěžování může nadále dopouštět ve své poradně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté se případem zabývali na základě trestního oznámení ze znásilnění, kde měl být podezřelým 54letý muž. Protože se oznámený čin odehrál v 90. letech, odložila policie vyšetřování z důvodu promlčenosti.

Soud potvrdil guru Járovi 5,5 roku vězení za šest znásilnění

Krimi

Jenže v rámci prověřování případu vyšetřovatelé zjistili, že se muž může nadále dopouštět podobného jednání.

Pracuje ve své poradně jako životní kouč, který radí lidem s osobními, ale i intimními problémy, a vyšetřovatelé mají podezření, že zneužívá svého postavení a používá nestandardní metody, jako je osahávání, líbání či sex. Policisté zaevidovali několik poškozených, u kterých byl modus operandi vždy podobný.

„Muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk,“ konstatovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž je podezřelý z trestného činu proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Kriminalisté se domnívají, že obětí je více, a proto je žádají, aby se ozvaly na číslo 735 708 195 nebo na e-mail orp3.skpv.ook2@pcr.cz či linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám