Hlavní obsah

Policie: Bezdomovce zavraždili opilí mladíci

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Středeční vraždu 55letého bezdomovce v Brně mají podle policie na svědomí dva mladíci ve věku 17 a 20 let. Muže napadli u nádraží, kde ho nejprve brutálně zbili a pak na něm zapálili bundu. Podezřelí byli zadrženi na místě, ale odmítli vypovídat. Policie přesto získala důkazy k trestnímu stíhání a oba skončili ve vazbě.

Foto: ZOO Zlín
Článek

"Motiv tak brutálního útoku je zatím nejasný a zatím nevíme, zda se dvojice útočníků s mužem pohádala nebo se chtěla zbitím muže pobavit. Pitva však ukázala, že muž utrpěl tak vážná poranění mozku, že nebyla šance na jeho záchranu. V době, kdy mu dvě strážnice poskytovaly první pomoc a hasily na něm šaty, muž umíral kvůli krvácení do mozku," potvrdila Kamila Janíčková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Jeden z útočníků se zhroutil

Vše nasvědčuje tomu, že mladíci povzbuzeni alkoholem se cestou kolem nádraží porvali. To jim zřejmě nestačilo, a tak kolem druhé hodiny ranní nedaleko podchodu v ulici Dornych napadli známého brněnského bezdomovce z Vyškovska.

Po činu zůstali stát opodál a když uviděli, co způsobili, nebyli schopní utéct. Mladší z nich se na místě zhroutil. Policisté je zakrátko zadrželi, protože na rukávu jednoho z nich byla krev.

"Mladíky jsme obvinili z vraždy, za kterou staršímu hrozí až 15 let vězení a mladšímu, který ještě není dospělý, polovina," dodala Janíčková.

Reklama

Související témata:

Související články

Bezdomovec byl před zapálením brutálně zbit

Pětapadesátiletý muž z Vyškovska, jehož hořící tělo našli v noci na středu brněnští policisté, byl podle výsledků pitvy ubit tupým předmětem a poté zapálen....

Výběr článků

Načítám