Hlavní obsah

Závodní kůň vletěl v Pardubicích mezi diváky, zranil malé dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Na dostizích v Pardubicích zranil ve středu odpoledne kůň malé dítě. Zvíře ztratilo během závodu jezdce, v prostoru před hlavní tribunou přeskočilo plot, dopadlo mezi přihlížející a běželo mezi nimi, některé z nich zranilo.

Foto: Sport.cz

Na dostihovém závodišti v Pardubicích musela zasahovat záchranná služba

Článek

„Podle mých informací byla žena s dítětem převezena do nemocnice. Muž byl ošetřen na místě. Naši policisté na místě zjišťují další okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská. Podle ní byli zraněni tři lidé, záchranná služba mluví pouze o jednom zraněném – malém dítěti.

„Posílali jsme okolo projíždějící sanitku. Na místě se nacházela jedna lehce zraněná osoba, kterou jsme převáželi do pardubické nemocnice,“ potvrdila mluvčí pardubické záchranky Alena Kisiala s tím, že se jednalo o zranění v horní polovině těla. Podle jednoho ze svědků trefil kůň chlapce kopytem do hlavy.

Spolu s dítětem byla jako doprovod převezena i dospělá osoba, proto se zřejmě informace o počtu osob, které skončily v nemocnici, rozcházejí.

Pozor, křičel komentátor

Podle Kateřiny Nohavové, mluvčí pořádajícího dostihového spolku, překonal kůň bez jezdce zábrany mezi dostihovou dráhou a tribunami. Mezi diváky vjel v cílové prostoru. Ten je od tribun oddělen živým plotem, uličkou a klasickým plotem.

Komentátor závodu podle záznamu, který přenášela Česká televize, diváky v závěru jednoho z dostihů varoval, že je před tribunami volný kůň. „Pozor!“ je slyšet, jak zařval v jednu chvíli, zatímco režie zabírala vítěze závodu. Poté komentátor diváky uklidnil, že je sanitka na cestě.

Na pardubickém závodišti se dnes odehrává premiéra crossové sezony. Vrcholem mítinku je Cena města Pardubic – úvodní cross country Koroka, která se letos běží i jako Memoriál MVDr. Jiřího Jandy.

Splašený kůň vběhl na Šumpersku pod kola náklaďáku, musel být utracen

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám