Hlavní obsah

Bezdomovec byl před zapálením brutálně zbit

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pětapadesátiletý muž z Vyškovska, jehož hořící tělo našli v noci na středu brněnští policisté, byl podle výsledků pitvy ubit tupým předmětem a poté zapálen. Není vyloučeno, že jeho vznícení byla nešťastná náhoda. Co přesně se stalo, je však věcí dalšího vyšetřování.

Foto: Jan Kramoliš

Přednáška Jan Kellera začíná.

Článek

"Výsledek pitvy shledal cizí zavinění. Jednalo se o násilnou příčinu smrti - působení tupého násilí do horní poloviny těla," potvrdila odpoledne mluvčí jihomoravské policie Kamila Janíková. Přestože mu oheň způsobil závažné popáleniny, nebyly hlavní příčinou jeho smrti, dodala.

Policie již v této souvislosti zadržela dva bezdomovce, kteří se nacházeli na místě tragédie. Co všechno mají s jeho smrtí společného, však teprve zjišťuje.

"Byl jsem u toho dřív, než muž zemřel. Když ještě hořel, tak bylo vidět, že má obličej od krve a zřejmě se s někým porval. Mezi jeho posledními slovy bylo něco o vkladní knížce a penězích. Pak se ho podařilo uhasit a on zemřel. Na místě byli další dva bezdomovci, z nichž jeden měl rukáv od krve a zhroutil se z toho. Jestli s tím ale měl něco společného, to nebylo jasné," řekl 27letý muž, který byl mezi prvními u hořícího muže.

Zadržení muži jsou nyní u výslechu. "V současné době prověřujeme informace i důkazy a předpokládáme, že bychom v nejbližších dnech mohli stanovit, zda se tyto osoby na činu podílely, či nikoliv," dodala Janíková.

Muž hořel na lavičce

Hořícího muže našla hlídka asi hodinu po půlnoci v ulici Dornych nedaleko obchodního domu Tesco. Policisté přivolali záchrannou službu a snažili se muže na lavičce uhasit. Bezdomovec však již v té chvíli nežil.

Policie nyní prověřuje několik verzí. Je možné, že muže někdo z dalších bezdomovců okradl, zbil a pak polil nějakou hořlavinou. Případ se však mohl odehrát i tak, že se muži porvali o peníze nebo vkladní knížku a při konfliktu se nešťastník polil okenou nebo ředidlem. Následný požár mohl vzniknout od nedopalku cigarety, který jim mohl upadnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám