Hlavní obsah

Podnikatele plánovali unést, mučit a potom okrást

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mučit a potom chladnokrevně zabít. Neuvěřitelně krutý scénář měl únos a loupež, ke které mělo dojít ve čtvrtek v Brně. Tříčlenný gang mužů ve stáří kolem dvaceti let plánoval ze čtyřiapadesátiletého movitého podnikatele vymámit PIN kódy jeho několika účtů.

Článek

Podle kriminalisty Pavla Kříže se domlouvali na pomalém odřezávání prstů, neštítili se mluvit i o podřezání, protože měli jen plynové pistole. Policie zveřejnila kauzu v pondělí.

Ukradené peníze chtěli převést na již připravené bankovní účty. Naštěstí se policie dověděla o chystané akci se čtyřdenním předstihem a podařilo se jí do skupiny infiltrovat kriminalistu, jenž měl s novými kumpány naoko spolupracovat. S tím, že bude pomáhat a potom případně zlikviduje okradeného podnikatele.

Foto: Jan Trojan, Právo

Kriminalista Pavel Kříž ukazuje dýku a dvě plynové pistole, které měli u sebe tři násilníci.

Auto oběti chtěli odvézt do Ostravy. Všichni pachatelé byli zadrženi bezprostředně před plánovaným přepadením, jen 30 metrů od místa, kde podnikatel počítal tržbu ve výši kolem 350 000 korun.

Ukázalo se, že tipy na krádež dával někdejší podnikatelův zaměstnanec. Proto také podnikateli předem nic neoznámili, kauzu nechali rozehrát až do momentu zadržení, aby jednoznačně poznali, kdo kauzu organizoval. Při výslechu vyšlo najevo, že milióny korun, které předpokládali, si měli rozdělit jen dva, třetího chtěl šéf bandy zlikvidovat.

„Je to ale můj kámoš,“ měl namítnout druhý. „Tak ho zabijeme rychle, aby ho to nebolelo,“ měl opáčit šéf.

Foto: Jan Trojan, Právo

Dýka a dvě plynové pistole, zbraně útočícího tříčlenného gangu.

„Ze začátku jsme nevěděli, že to ti mladíci myslí vážně,“ řekl novinářům Miroslav Klusáček z kriminálky. Jejich řeči zachycené svědky v hospodě vypadaly na chvastounství. Policie nevylučuje, že počet obviněných se rozroste. Povedená trojice neměla dosud větší problémy se zákonem, jeden má za sebou menší majetkové delikty. Všichni jsou ve vazbě, hrozí jim až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám