Hlavní obsah

Pes sousedky mu zakousl slepice, tak na něj vzal pušku. Muže z Klatovska vyšetřují za týrání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijel domů, uviděl na dvorku svého domu psa sousedky, jak drží v tlamě slepici a další mrtvé kusy leží kolem. Sedmatřicetiletého muže z Měčína na Klatovsku popadl vztek, běžel domů pro pušku a po bavorském barváři několikrát vystřelil, přičemž ho vážně zranil. Teď ho kvůli tomu vyšetřují policisté.

Foto: Klub chovatelů barvářů

Bavorský barvář

Článek

„Přijali jsme oznámení o postřelení psa v obci Měčín, který se měl pohybovat na cizím pozemku. Policisté na místě zjistili, že pes utrpěl několik zásahů střelnou zbraní,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iva Vršecká.

Podle ní kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu týrání zvířat. „V tuto chvíli probíhá ve věci další prověřování a čekáme na výsledky znaleckých posudků,“ uvedla dále Vršecká s tím, že policisté také šetří možné protiprávní jednání majitelky psa.

Sám střelec Novinkám řekl, že byl hodně vytočený. „Nacouval jsem do vrat k baráku a po otevření dveří od auta jsem viděl na dvorku u kurníku sousedčina psa, jak drží slepici v čumáku. Na zemi se válely další mrtvé slepice, mezi kterými byla i jedna ochočená, kterou jsme měli jako mazlíčka. Byla to doslova spoušť a já se prostě neudržel. Nechtěl jsem po něm jít s holýma rukama, tak jsem si vzal z domu vzduchovku a k tomu do ruky hrst broků. Po psovi jsem několikrát vystřelil, jednou jsem ho trefil do hlavy a další rány šly do těla. Zaběhl někam dozadu a pak si pro něj sousedka přišla,“ popsal situaci muž.

Psa na Šumpersku někdo postřelil a pohřbil zaživa

Krimi

Jak přiznal, použil silný model vzduchové pušky, kterým lze bez problému ulovit drobnou zvěř. „Příčina celého problému nevznikla u mě. Není to poprvé, co ten pes utekl. Je nevychovaný a při první příležitosti něco vyvede. Znám spoustu loveckých psů, kteří si slepic ani nevšimnou,“ uzavřel muž.

Majitelka psa na dotaz Novinek událost potvrdila, ale blíže ji odmítla komentovat. Pouze řekla, že pes měl vážná poranění. Specifikovat je nechtěla.

Polák zabil sousedce psa, ta ho za to ubodala

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám