Hlavní obsah

Polák zabil sousedce psa, ta ho za to ubodala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nevídanému násilnému činu došlo v obci Wierzchowiska v Lublinském vojvodství na východě Polska už na konci roku 2019. Poté, co mladá žena zjistila, že jí soused zabil psa, vrhla se na něj s nožem a ubodala ho. Tělo se potom snažila spolu s dalšími lidmi ukrýt. Nejvyšší soud ve Varšavě jí nyní potvrdil 16letý trest odnětí svobody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K vraždě došlo během setkání, na kterém se ve velkém konzumoval alkohol. „Když nad sebou totálně opilá skupina ztratila kontrolu, Daniel S. se své sousedce Justýně K. přiznal, že jejího psa nejen zabil, ale také ho poté stáhl z kůže a zpracoval ho do masti, kterou následně prodal. Žena ho v záchvatu zuřivosti vzápětí ubodala,“ informoval server porzadek.pl.

„Společně se dvěma komplici se Justýna K. následně sekyrou a motorovou pilou pokusila tělo oběti rozčtvrtit a hodit do studny, vysoký stupeň opilosti jim v tom ale zabránil. Danielovi S. uřezali obě chodidla a na několika místech na těle mu způsobili hluboké řezné rány. Ke spáchanému zločinu se Justýna K. přiznala svým rodičům s prosbou o pomoc, ale neuspěla,“ uvedli vyšetřovatelé.

Případem se urychleně začala zabývat policie i prokuratura, pachatelka a její komplicové byli zadrženi a umístěni do vazby. „Obvodní soud v Zamósci nejdříve Justýnu K. odsoudil k 25 rokům vězení, první z kompliců dostal čtyři roky za mřížemi a druhý tříletou podmínku. O rok později, v roce 2022, odvolací soud v Lublině snížil Justýně K. trest na 16 let za mřížemi. Tento rozsudek Nejvyšší soud potvrdil,“ uvedl server porzadek.pl.

Horor v Kanadě: Student vyvraždil rodinu, u níž bydlel. Včetně kojence

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám