Hlavní obsah

Zamčený pes pošel hlady a žízní. Hradecká policie obvinila muže z týrání

Novinky, kub
Hradec Králové

Královéhradečtí kriminalisté obvinili 37letého muže, který je podezřelý z týrání zvířete. Podle vyšetřovatelů nechal v bytě zavřeného křížence labradora, který uhynul hlady a žízní. Muži hrozí až tříleté vězení.

Foto: Policie ČR

Pes podle policie trpěl hlady a žízní.

Článek

Policisty do paneláku v Třebeši přivolal v polovině května mužův soused. Z bytu se šířil silný zápach a kolem dveří byl roj much. „Po otevření bytu hlídka mezi kuchyňskou linkou a sporákem našla kadáver psa v pokročilém stadiu mumifikace. Všude po podlaze byly skvrny moči a velké množství exkrementů,“ sdělila v pátek mluvčí policie Iva Kormošová.

„Soudní znalec zjistil, že k úhynu křížence plemena Labradorský retrívr a Kavalír King Charles španěl došlo dva až tři měsíce před jeho nálezem,“ upřesnila mluvčí.

Desítky zubožených čivav, množírna i v paneláku. Policie obvinila ženu z týrání zvířat

Krimi

Podle závěrů znalce neměl pes dostatek pohybu a docházelo u něj ke zdravotním poruchám vlivem hladu a žízně, což mu způsobilo bolesti a stres. „Vše dohromady působilo psu příkoří a utrpení trýznivým způsobem,“ dodala Kormošová.

Vyšetřování ukázalo, že se muž loni v létě z bytu odstěhoval a psa tam nechal samotného. Zpočátku chodil zvíře krmit a venčit, frekvence návštěv se ale postupně tenčila, až nedocházel vůbec.

Reklama

Související články

Slovák táhl psa za autem, zvíře nepřežilo

Pobouření vyvolal na Slovensku 74letý muž, který táhl svého psa za autem takovou rychlostí, že zvíře nemělo šanci přežít. Staršího řidiče přímo na místě napadl...

Přibylo závažných případů týrání zvířat

V Česku loni přibylo závažných případů týrání zvířat. Státní veterinární správa ČR (SVS) kvůli tomu podala osm trestních oznámení, což bylo dvakrát víc než...

Výběr článků

Načítám