Hlavní obsah

Slovák táhl psa za autem, zvíře nepřežilo

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobouření vyvolal na Slovensku 74letý muž, který táhl svého psa za autem takovou rychlostí, že zvíře nemělo šanci přežít. Staršího řidiče přímo na místě napadl a zmlátil jeho soused. O brutálním činu, který se stal v katastru obce Bátorove Kosihy v okresu Komárno, informovala organizace Svoboda zvířat.

Foto: TV Markíza

Pes byl přivázaný provazem k autu.

Článek

„Řidič uvázal psovi kolem krku provaz, který připevnil k autu, a táhl ho vysokou rychlostí za sebou, dokud ho neusmrtil,“ napsali ochránci z organizace Svoboda zvířat na sociální síti. „Podáváme na řidiče trestní oznámení za utýrání zvířete k smrti,“ dodali.

Televize Markíza uvedla, že řidiče přímo na místě napadl soused, který byl svědkem události a tvrdil, že muž táhl psa rychlostí 30 až 40 kilometrů v hodině. „To není pravda, jel jsem na jedničku velmi pomalu,“ bránil se řidič Ján.

Pes utekl ze dvora rodinného domu a majitel po něm pátral. Když ho našel, přivázal ho k autu a táhl domů. „Pes nemohl běžet tak rychle, upadl na zem a řidič ho ještě táhl 200 až 300 metrů. Jel jsem přímo za ním, troubil jsem, aby zastavil,“ popisoval situaci soused Zsolt Sipos. Ján zastavil až před svým domem. „Když vystoupil, tak jsem mu okamžitě jednu vrazil. Nelituji toho, protože si to zasloužil,“ říká soused.

Ján tvrdí, že svého psa zabít nechtěl. „Pokud bych ho chtěl zabít, tak to udělám na dvoře domu,“ řekl. Ján tvrdí, že psa, kterého měl čtyři roky, chtěl naložit do auta, ale bránil se, tak ho přivázal k autu.

Reklama

Výběr článků

Načítám