Hlavní obsah

Zloděj okradl seniora v obchodě, doklady mu poslal zpět poštou

Právo, hon
Ostrava

O tom, že i zloděj se někdy může zachovat aspoň trochu poctivě, svědčí případ, který vyšetřuje policie v Ostravě. Podezřelý muž zde okradl seniora o peněženku s platební kartou. Peníze si nechal, doklady ale poslal okradenému poštou.

Zloděj okradl seniora v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži došlo v nákupním centru v Ostravě-Zábřehu. „Muž (88) si při nakupování odložil peněženku na zboží, kde ji zapomněl. Měl však smůlu, že odložené peněženky si všiml kolemjdoucí muž, který místo toho, aby peněženku odevzdal na informace, si ji ponechal,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Muž usnul v pražském občerstvení a zloděj v saku ho okradl. Policie zveřejnila záznam

Krimi

V peněžence byly dva tisíce a platební karta, u které byl poznačený PIN kód. Muž následně z bankomatu vybral deset tisíc korun a zároveň pomocí karty nakoupil.

„Podezřelý muž prostřednictvím platební karty v bankomatu zjistil i stav účtu. Senior měl naspořeno více než 100 tisíc korun, přesto měl podezřelý vybrat pouze deset tisíc,“ upřesnila mluvčí.

Drzý lupič prohrabával kapsy seniorovi přímo pod kamerou

Krimi

„Poškozený své doklady, které byly v peněžence, obdržel poštou. Měl mu je zaslat podezřelý muž,” dodala Michalíková.

Policie případ řeší ve zkráceném řízení a 29letému muži sdělila podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Podezřelému hrozí až dva roky vězení. Při svém výslechu se policistům ke všemu přiznal a hájil se tím, že je ve špatné finanční situaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám