Hlavní obsah

Zlodějky v Hradci braly lidem z nákupních košíků celé tašky

Novinky, kub
Hradec Králové

Královéhradecká policie pátrá po dvojici žen podezřelých z okrádání zákazníků v obchodech. Na publikovaných kamerových záběrech z obchodů je vidět, že si v případě okradení seniorů počínaly bez velkých skrupulí. Neváhaly odnést si i celé tašky.

Dvojice žen podezřelých z krádeží Video: Policie ČR

 
Článek

Ke krádežím došlo minulý týden ve středu ve dvou různých obchodech.

Nejdřív kolem 14. hodiny přišla v supermarketu v Týništi nad Orlicí o kabelku, peněženku a hotovost 74letá žena. Později v 16 hodin byla v obchodním domě v Hradci Králové okradena 77letá žena o látkovou tašku rovněž s penězi a doklady.

Policisté, kteří se o krádežích dozvěděli z telefonátů na tísňovou linku, při vyšetřování spočítali škodu na 2000 korun. „Po zhlédnutí kamerových záznamů zjistili, že obou krádeží se měla dopustit stejná dvojice žen,“ sdělila v úterý policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zloděj okradl seniora v obchodě, doklady mu poslal zpět poštou

Krimi

Policie dosud podezřelé nedopadla, obrátila se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. „Kdo ženy pozná, ať zavolá na linku 158,“ vyzvala mluvčí.

Kriminalisté oba případy vyšetřují jako přestupky, podle mluvčí ale není vyloučeno, že bude skutek překvalifikován.

Reklama

Související články

Češi nakradou v obchodech zboží za 10 miliard

Krádeže zboží v obchodních řetězcích, ale i menších obchodech v Česku ročně dosahují až 10 miliard korun. Největší ztráty však nezpůsobují zloději, ale samotní...

Výběr článků

Načítám