Hlavní obsah

Opočenský si odsedí nižší trest: 6 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sochař Pavel Opočenský stráví ve vězení celkem 6 let. Městský soud v Praze v úterý zmírnil jeho druhý trest za zneužívání nezletilých dívek z 4,5 na 3 roky. První trest, který si Opočenský odpykává ve všehrdské věznici, činí také 3 roky.

Foto: Martina Váňová
Článek

Opočenského jednadvacetiletá přítelkyně Julie Bergmannová zůstává na svobodě, nemusí si dokonce ani odpracovat 200 hodin veřejně prospěšných prací, které jí uložil obvodní soud. Městský soud jí trest zmírnil na 50 hodin prací.

Loni v listopadu byl Opočenský v prvním procesu odsouzen k tříletému trestu a jelikož nové skutky spáchal ještě před tímto pravomocným rozsudkem, nedostal souhrnný trest.

Ve druhé aféře se do rozporu se zákonem dostala i jeho přítelkyně Julie, která se ve výpovědi učiněné vyšetřovatelům odvolávala na to, že byla příliš ovlivněná láskou k Opočenskému.

Opočenský dnes vypadal o poznání lépe, než při posledním procesu. Výrazně přibral a nebyl rezignovaný. Senát v závěrečné řeči požádal, aby vzal v potaz, že je už rok ve výkonu trestu.

"Za ten rok jsem si mohl vše dostatečně zrekapitulovat, jsem si plně vědom své viny, ale někdy mám pocit, že už je ta míra trestu za hranicí," uvedl Opočenský. Kromě vězení má údajně rodinné problémy a kariérní potíže. "Je to celá vlna katastrof," uvedl umělec.

Kamery a odposlechy v bytě

Loni Opočenského policie nechala sledovat, protože sochaře podezírala, že v činnosti pokračuje. Nainstalovala mu do bytu kamery a odposlouchávala telefon, takže brzy získala důkazy o tom, že jeho nuselský byt takřka denně nadále navštěvují třinácti a čtrnáctileté dívky, se kterými se sexuálně uspokojuje.

Julie pak byla obžalovaná kvůli tomu, že dvakrát zprostředkovala dívkám přes telefon svůj sexuální styk s Opočenským. U soudu dříve vše přiznala. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Opočenský odsouzen na dalších 4,5 roku

Za zneužívání nezletilých dívek by měl sochař Pavel Opočenský (49) strávit podle středečního verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 2 dalších čtyři a půl roku...

Opočenský odmítl ve vězení balit parfémy

Známý sochař Pavel Opočenský, odsouzený za pohlavní zneužívání mladých dívek, odmítl první pracovní nabídku všehrdské věznice, kde si odpykává tříletý trest....

Výběr článků

Načítám