Hlavní obsah

Opočenský odsouzen na dalších 4,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za zneužívání nezletilých dívek by měl sochař Pavel Opočenský (49) strávit podle středečního verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 2 dalších čtyři a půl roku ve vězení. Jeho jednadvacetiletá přítelkyně Julie Bergmannová zůstává na svobodě, ale musí si odpracovat 200 hodin veřejně prospěšných prací.

Foto: Czech Hero Ride

Veteráni zaplnili prostranství před zámkem Sychrov

Článek

Opočenský byl za sexuální hrátky s děvčaty souzen již podruhé. Pokud by dnešní verdikt nabyl právní moci, Opočenský by si musel odsedět celkem 7,5 roku vězení. Loni v listopadu byl v prvním procesu odsouzen k tříletému trestu a jelikož nové skutky spáchal ještě před tímto pravomocným rozsudkem, nedostal souhrnný trest.

V této aféře se do rozporu se zákonem dostala i jeho přítelkyně Julie, která se ve výpovědi učiněné vyšetřovatelům odvolávala na to, že byla příliš ovlivněná láskou k Opočenskému.

Kamery v bytě a odposlechy telefonu

Sochař si odpykává první trest ve Všehrdech na Chomutovsku.

Právě loni jej policie nechala sledovat, protože sochaře podezírala, že v činnosti pokračuje. Nainstalovala mu do bytu kamery a odposlouchávala telefon, takže brzy získala důkazy o tom, že jeho nuselský byt takřka denně nadále navštěvují třinácti a čtrnáctileté dívky, se kterými se sexuálně uspokojuje.

Julie pak byla obžalovaná kvůli tomu, že dvakrát zprostředkovala dívkám přes telefon svůj sexuální styk s Opočenským. Soudu se neúčastnila kvůli špatnému psychickému stavu.

Rozsudek není pravomocný. Žalobce i obhájce si nechali čas na rozmyšlení, zda podají odvolání.

Opočenský se po celý proces choval rezignovaně. Při odchodu ze soudní síně ale směrem k novinářům křikl: "To dostávají vrazi ne, sedm a půl let."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám