Hlavní obsah

Opilá učitelka při couvání přimáčkla muže k autu. Dostala podmínku

Klatovy

V krvi měla více než dvě promile alkoholu, když letos v květnu při couvání na parkovišti před supermarketem v Klatovech najela do nákupního vozíku, který přimáčkl 22letého muže k autu. Z místa pak učitelka z místní základní školy Romana Sazamová (57) ujela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Zraněný muž skončil v nemocnici. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky ji klatovský soud nyní potrestal desetiměsíční podmínkou a uložil zákaz řízení na 28 měsíců.

„Rozhodnutí není pravomocné,“ upozornil samosoudce Petr Sperk, který vydal trestní příkaz bez projednání obžaloby v hlavním líčení. Upozornil na to, že obviněná žena v nedávné minulosti způsobila v opilosti dopravní nehodu a rok kvůli tomu nesměla za volant. Řidičák jí vrátili letos v únoru.

Učitelka na Slovensku nadýchala 2,8 promile. Má nepřítomný pohled, oznámili žáci

Zahraniční

Sezamová se hájila tím, že zraněného muže nezaregistrovala. „Když jsem couvala z parkovacího místa, slyšela jsem nějaké ťuknutí. Myslela jsem si, že jsem narazila do nákupního vozíku. Nikoho jsem okolo svého vozidla neviděla a nevěnovala jsem tomu dále pozornost,“ vypovídala obžalovaná.

Když už byla na výjezdu z parkoviště, tak jí podle jejích slov nějaký muž otevřel dveře u auta a řekl, že něco udělala. „Myslela jsem si, že mi chce něco vzít, a proto jsem mu na to odpověděla, ať mi zavře dveře, a odjela pryč,“ pokračovala.

Že se asi něco opravdu stalo, si uvědomila, když jejímu manželovi jako majiteli vozidla volala policie. Že někoho zranila, prý ale vůbec nevěděla. „To bych z místa vůbec neodjížděla,“ tvrdila pedagožka.

V Třebíči učila češtinu opilá kantorka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám